nuffnang advert

Tuesday, November 2, 2010

Kisah Di Sebalik Batuk

Salam semua...Kisah ne sebenarnya dah lama nak share dengan u olls semua, tapi ambil masa la maklum la sibuk sikit...

Sebenarnya dari 7 8 bulan macam tu Batrisya dapat batuk berkahak, masa tu jugak Doctor ada kata Batrisya Athma stage awal. Start dari tu la time batuk Batrisya kene pakai Neb dan makan ubat Ventolin Syrup, waktu tu aku tak dapat nak terima apa yang Doktor cakap.....tak boleh terima

Sampai la Batrisya setahun, batuk Batrisya tak reda-reda..batuk dia reda sekejap je, lepas tu datang balik...Kesian sangat sebab tak selesa tidur...

Di sebab Batrisya ne kerap sangat batuk, Doktor suggestkan kami untuk cek darah dia...dari ujian darah tu dapat detect Batrisya alah pada apa....

hahahaha....bila dah dapat result rupanya Batrisya alah pada susu yang dia minum selama ne(s26- susu lembu) Doktor nasihatkan kami jangan terus tukar pada susu soya...cuba dulu susu yang tak ada lactose...kalau tak ok jugak tukar susu yang hypoalergic....kalau tak boleh jugak last solution baru la susu soya....hah....semua ne memeningkan kepala aku...Aku nak anak aku cepat sembuh.....

Pandai-pandai la korang tengok ye...
aku dah penat adjust gambar ne


Batrisya masih minum lagi susu s26 ne,
tapi time dia tak batuk saje
...

Kami tukarkan susu Batrisya buat sementara dia tengah batuk ne pada susu Similec LF...hahhaha....Allhamdulillah nampak perubahan....bila bagi ubat dan susu ne baru nampak perubahan dia....kalau tak, bila bagi susu s26 tu dengan ubat-ubat dia macam tak jalan je....

Similic LF adalah susu time Batrisya batuk...

Allhamdulillah sangat-sangat Batrisya dah ok....sihat dan aktif bermain....Maafkan mama Batrisya ... mama lambat tau pasal ne semua...Mama jugak tak salahkan sesiapa bila Batrisya dapat Athma(babah ade Athma) Mama terima semua ujian dari Allah...


sayang anak mama.....

6 comments:

wardah said...

sayang menantu ibu nih..mmuuahhh..hahaha

Haza Wahida said...

semoga batrisya cepat sihat

sha a.s said...

similac ni setau Sha mmg elok. sbb kt hospital2, slalunya lepas bersalin, dorg akan bg baby minum jenama ni. cme agak mahal sket la..wah~~da join kaum2 ibu dah Sha ni..ehehe

Jehan Najib said...

alamak babe... risau lak dgr asal allergic2 ni. sbb aku pon ada mild asthma. cuma skrg ni dh kurang banyak la... Anak au pon mcm allergic S26 la.. bdn dia mcm panas + jarang poopoo & ruam2 start naik... sian aku tgk nappy rash. tibe2 naik ruam...

confirm la aku tuka Enfa balik..

..::SangRatoo::.. said...

sayang betty..ate ate ate :)

ct shah said...

ciannye batrisya.sabar ye lin.kita pun takut jgk kalau eryn kena asma sbb hubby kita ngn adik beradik dia sume ada asma.isk,risaunyer.semoga dijauhkanlah.