nuffnang advert

Thursday, April 29, 2010

Kerja rumah yang aku tak suka

Nak cerita pasal kerja-kerja rumah yang tak pernah-pernah habis. Tapi dalam banyak-banyak kerja rumah yang liyat sangat aku nak buat ialah lipat kain. Oh tidak...kalau nak start melipat tu punyer la aku tenung bakul baju yang menimbun dan tinggi menggunung itu, adalah setengah jam jugak aku tenung bakul tu semua....bila nak start melipat tak tau...

Sekarang ne tambah satu bakul baju baru...bakul Batrisya..Boleh tahan jugak baju Batrisya ne nak kena lipat. Walaupun baju budak kecik tu hanya baju weekend je aku basuh..tapi tetap banyak jugak...
Selalunya seminggu sekali lipat baju...semua ne kena buat time budak kecik tu tidur...kalau tak
tak jadi lah semua kerja...


sebelum melipat...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
taaa daa
selepas beberapa jam..ini lah hasilnya

3 comments:

faizahpaiz said...

owh.. kao masih tableh melawan bakul2 ku yang berbakul2 di rumah itu.. owh.. kalau melipat, mau makan dua hari.. kekeke.. mama sebakul stengah, baba sebakul, yaya sebakul.. aboy sebakul.. haa.. tengok, dah brape bakul dah sumenye?? tu blom lagi aboy ngan yaya bermain2 di dalam bakul.. kalau kire.. melingkup dalam bakul laa..

wardah said...

gile ah sampai 3 bakul..hahaha..baju bb wpun kecik tapi remeh nak lipat kan

aznee said...

lin... 3 bakul lipat..hahahaha.. rajinnn...rajin..;)