nuffnang advert

Wednesday, April 21, 2010

Kembali Aktif


Rasanya dah lama tak aktif membuat stok susu untuk Batrisya, dulu selepas habis pantang rajin sangat-sangat pam. Tapi penyakit malas sangat menghantui diri aku ne..aku terus tidak pam lagi. Sehingga semalam aku kembali pam. Kalau sebelum-sebelum ne aku cuma breastfeed saja Batrisya waktu pagi lebih kurang pkl5.30 dan bersambung pula di dalam kereta sementara on the way ke rumah Mak Jah(makcik). Selepas tu waktu balik samaada di rumah Mak Jah atau di dalam kereta terus Batrisya nak breastfeed..begitulah keadaannya bila hari bekerja sekarang.


Tapi sejak kebelakangan ini aku perhatikan Batrisya kuat sangat minum susu..tak kira la susu formula ke susu aku ke.. sangat gelojoh ok, bila time breastfeed selalu nangis sebab tak puas..mungkin flow aku slow. Jadi aku ambil keputusan nak start pam, bila tgk dia tak puas time breastfeed aku akan stand by sediakan stok susu aku pada dia...

Sangat-sangat bersyukur masih banyak lagi production aku...Jadinya aku tak akan persia-siakan..Selain itu aku kenalah makan makanan yang boleh membanyakkan susu selain minum banyak air...lagi satu kena rajin....rajin pam...heheheheh
Allahamdulillah...aku masih dapat breastfeed Batrisya...dah masuk 7 bulan dah anak aku...Harap-harap dapat la breastfeed dia sampai 2 tahun.

5 comments:

..::SangRatoo::.. said...

Alhamdulillah..syabbas lindan..demi BETTY!!

aznee said...

ni cam karpet kat ting.17 je ni.. hahaha.

sha a.s said...

hye lin...baby lin tomeyy cangat2!

lynda said...

sha a.s- Thanks..tgk mama dia la....hehehhee thanks sbb jeguk2 blog lin, lin pon jenguk gak blog sha....

aznee- tu kat surau ting 17 la....

lynda said...

SangRatoo- thanks