nuffnang advert

Tuesday, February 25, 2014

Padang 6-8 Jan Part 2

Assalamualaikum,

Ok sambung balik entry vacay ke Padang tempoh hari, sebelum entry ni terkubur begitu sahaja....lebih baik cepat-cepat buat...

Selepas ke kedai pertama untuk membeli belah, kedai kedua ne aku ingat nama kedai tu sebab pagi tadi terjumpa beg plastik kedai tersebut...hahahahah...kami ke kedai kedua iaitu Kedai Putri Minang..ha kat sini pon beli telekung untuk di jual juga nanti...ade selit-selit jugak untuk telekung sendiri dan belikan MIL jubah sulam...



Lepas itu kami ke Kedai Satu Karya. Kedai ni terletak kat Pandai Sikek(teringat lagu Kak Nita) . Kedai Satu Karya ne lebih tertumpu dengan hasil tenunan, sulam-sulaman pon ada jugak di jual disini tapi tak banyak macam kat kedai Putri Minag. Berkenan jugak Mr.Bob kat satu baju kat kedai ne...dapat beli tudung sulam lagi....



Tengah tengok tuan kedai buat tenunan...


kat belakang kedai kalau waktu siang sangat cantek tau pemandangannya...tapi masa kami sampai ne dah malam...memang tak nampak ape...itu pon aku tau bila aku baca forum cari.

lepas tu kami pergi makan malam sebelum balik ke hotel, tempat makan tak ingat la hai nama nyer..

pekene teh botol 

Kami menginap satu malam je dekat Hotel Campago. Tak dapat nak explore hotel sangat sebab check in pon dah malam. Tapi hotel boleh tahan la best dan selesa....boleh check website Hotel Campago kat sini ye....



gambar berlatarbelakang Hotel Campago..yang kat atas tu ade atap bumbung minang yang kebanyakan ada di setiap bangunan di Padang ini...

bersambung..

1 comment:

Nurzakiah Hanum said...

happy family
best kan jalan2