nuffnang advert

Friday, March 7, 2014

Malaysia vs Philippines

Assalam....

Tah kenapa hari tu macam bersemangat kami anak beranak nak tengok bola. Kebetulan ada friendly Malaysia vs Philippines....Semangat kami anak beranak sampai kat area Stadium Selayang tu terus beli Jersi kat sana....Ini adalah pengalaman pertama aku tengok bola kat stadium...sebenarnya aku teruja nak tengok gelagat-gelagat orang....game dan player tak la sangat...hahahah. Anak-anak pon teruja siap sorak Malaysia!!!...Malaysia!!!..hahahah

Sebelum perlawanan dah start hujan...tu yang carik tempat duduk kat belah atas yang berbumbung...


Team Malaysia( Harimau Malaya) tengah warming up....



nyanyian lagu kebangsaan 

ha tu Ultras Malaya tengah berarak nak masuk stadium....kat luar pon dah start bakar Suar...

Masa game dah start aku rasa pelik kenapa Ultras Malaya tak de sorak-sorak...senyap je, rupa-rupanya mereka memang dah rancang buat macam tu selama 30 minit tanda protes kat FAM....

Bila dah lepas 30minit masa perlawanan Ultras Malaya start...




Waktu ne mak mertua call Mr.Bob sampai 5 kali bertanyakan pasal anak-anak...takut terjadi apa-apa..
Nasib kami duduk jauh dari Ultras Malaya ne...kalau tak anak-anak sure lemas dengan asap-asap tu...dah la budak-budak tu athma...


Mata telinga tertumpu je kat Ultras Melaya ne....sampai kan games pon tak berapa aku tengok...Untuk Ultras Malaya good luck pada anda semua yang betul-betul berjuang demi Bola Sepak Negara...

Mungkin di kesempatan lain kami akan menyaksikan bola lagi....Tapi  mungkin tak bawak anak-anak kot...



sekian...end...

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

anajingga said...

seronok juga tengok bola ni ye, ana tak pernah masuk stadium tgk bola,salam ukhwah.