nuffnang advert

Monday, June 21, 2010

Happy Father's Day...

This entry I dedicate to my husband.....




Di kesempatan ini saya nak ucapkan Happy Father's Day kepada Mr. Bob... Terima Kasih kerana menjadi seorang bapa yang sangat penyayang dan penyabar kepada anak kita Zahra Batrisya, Terima Kasih sebab awak selalu bawak saya n Batrisya jalan-jalan. Terima Kasih juga sebab awak banyak membantu saya...awaklah orang yang membancuh susu dan menjaga Batrisya bila dia terjaga tengah-tengah malam...kih...kih...kih...


Ingat tak lagi bila awak baru je menjadi seorang bapa, excited sungguh!!!....ketika itu awak mintak saya duduk kat kerusi...awak n Batrisya baring kat katil hospital...awak kepit n peluk Batrisya...hehehehehe. Tak hairan la kan sekarang Batrisya jadi anak babah....mengada-ngada bila nampak babah dia....




masih berkepit di celah ketiak babah dia...waktu ne masih dalam pantang lagi, hari ke-19







To Mr. Bob, moga kita jadi yang terbaik untuk anak-anak kita. Harap kita tidak leka dan tidak sesekali melupakanNYA...Amin

***

Terkenang akan Arwah Ayah...sudah 7 tahun Arwah Ayah meninggalkan kami...Sungguh kami rindukan Arwah. Kalau dulu kami adik-beradik amat rapat dengan Arwah daripada mama, sebabnya bila mintak ape saje mesti dapat, pergi mana saja boleh...dengan mama susah sikit. mama kami garang. Arwah Ayah tak pernah pukul malah gentik pon tidak sekali. Kami akan menyorok belakang ayah bila mama nak rotan kami...Arwah Ayah tak pandai marah kami dan tak pandai kata TIDAK pada kami adik-beradik.

Sedih sangat bila kenangkan Arwah tak berkesempatan tengok aku naik pelamin sebab sebelum Arwah Ayah meninggal, Arwah beriya-riya tanya pada kawan rapatnya bagaimana nak uruskan sesebuah kenduri kahwin. Rupa-rupanya ayah awal-awal lagi dah membuat list-list persiapan pada buku notesnya...sedangkan masa tu aku masih belajar lagi...

Rindu sangat-sangat...Al-Fatihah....

3 comments:

wardah said...

manjanya betty ngan bobby..lin, sedekah al-fatihah byk2 k..

ct shah said...

tembamnyer batrisya.cumel.rasa nak geget2 pipi dia tuh.sabar lyn.bykkn sedekah fatihah kat arwah.insyaallah,arwah sentiasa dalam peliharaanNya.

..::SangRatoo::.. said...

hepi fathers day babah bob -ayon-