nuffnang advert

Monday, August 24, 2009

RAMADHAN AL-MUBARAK

Salam semua,
Allhamdulillah aku dapat menjalani ibadah puasa walauppun sekarang tengah sarat...
Pengalaman pertama kali berpuasa bersama suami..dan menyediakan juadah sahur...Minggu ne giliran berbuka puasa di rumah mertua. Sedih rasanya sebab bukan berbuka dengan keluarga sendiri..Sambil makan aku asyik teringatkan keluarga di Kajang, agaknya ape yang mereka makan ye tiga beranak disana?..Tapi aku pujukkan hati ne sabar dan aku bukannya sama seperti dulu..Sekarang sudah bersuami, kena lah ikut kata suamikan..
Sahur pula di rumah sendiri..siapkan makan minum..Hari pertama je dah lewat bangun, kelam kabut la siapkan semua..Hari kedua pula bersahur nasi lemak City Garden Kg Baru..n hari ketiga sahur dekat rumah je, tapi kali ne tak kelam kabut..semua nyer ok...Mungkin mula-mula susah nak menyesuaikan diri nak kena bangun pagi dan siapkan itu ini..Tapi ini semua pengalaman yang akan memahirkan diri kita sendirikan?
Mungkin hari ke-4 tak dapat nak puasa...ada check up kat HKL, kena minum air gula la...Takut pula kalau resault ada kencing manis...Mintak-mintak la semua ok, tak ada masalah...

1 comment:

mrs.whatever said...

selamat berpuasa lindan!